A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Don Bosco napokkal indul a Műhelyiskola Kazincbarcikán

Don Bosco napokkal indul a Műhelyiskola Kazincbarcikán

A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium diákjai, köztük a műhelyiskolásaink a fenntartó Szalézi Rend alapítójának, Bosco Szent Jánosnak dedikálták a tanév első napjait.

Évnyitó szentmisével, közös zenéléssel, sporttal, játékkal indult az év a kazincbarcikai Don Bosco Iskolában. Az ide járó diákok megtapasztalhatták az év eleji tevékenységek során azt a családiasságot, vidámságot és kötetlenséget, a mi a Don Bosco Iskolát annyira népszerűvé teszi.

Az egyik állomás: sörösládák megmászása

A sokszínű programokon az iskola diákjai, minden pedagógusai és az itt szolgálatot teljesítő szaléziak is részt vettek, Ábrahám Béla SDB frissen beiktatott rendházfőnök atya vezetésével.