A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Tedd képessé – túl az első héten

Tedd képessé – túl az első héten

A program sikeres indulása a helyi sajtó érdeklődését is felkeltette. A kazincbarcikai KOLORTV Híradójában részletesen tudósított a Műhelyiskoláról.

A KOLORTV Híradójának stábja meglátogatott bennünket Herbolyán, interjút készített programvezetőnkkel és körbenézett a műhelycsarnokban.

KOLORTV – Tedd képessé program

A Tedd képessé program a Szakképzés 4.0 stratégia alapján az új szakképzési törvényben megfogalmazott műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, lakástextil készítő és csőhálózat szerelő részszakmákat fogják elsajátítani.

Közzétette: Kolor TV – Kazincbarcikai Városi Televízió – 2020. szeptember 16., szerda

A tudósításban hallható a Műhelyiskola heti és napi programja, a projekt rövid ismertetése, illetve bepillanthatunk a kulisszák mögé, megleshetjük diákjainkat és mentorainkat „akcióban”.

Címlapkép: a Műhelyiskola kőműves csapata és mentorai, Busa László (középen) és Lukács Gábor (jobb szélen).