A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Kiemelt hírek   /  Átadtuk a műhelycsarnokot!
műhely

Átadtuk a műhelycsarnokot!

2022. február 28-án rég várt eseményre került sor: ünnepélyes keretek között, magas rangú vendégek jelenlétében átadásra került a Műhelyiskola vadonatúj csarnoka.

Diákjaink, mentoraink, a szalézi atyák, a Don Bosco Iskola pedagógusai és vezetői, a Szalézi Család magyarországi tagjai, a magyarországi szakképzési centrumok egyes főigazgatói, vezetői és szakoktatói, valamint magas rangú állami vezetők jelenlétében került átadásra a Műhelycsarnok, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Az eseményről a Sajómente TV is tudósított.