A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Műhelyiskolai csarnok

  /  Műhelyiskolai csarnok

Tanműhely-műhelyiskolai csarnok rövid ismertetés

A műhelyiskolai képzésben részt vevők a következő öt részszakmát fogják elsajátítani:

  • fémipari gyártás előkészítő,
  • falazó kőműves,
  • szobafestő,
  • lakástextil készítő és
  • csőhálózat szerelő.

A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése is. A csarnok a Don Bosco Szakképző Iskola területén kerül megépítésre, a közbeszerzés sikeres lefolytatását követően az első kapavágásra várhatóan szeptember végén kerül sor, a kivitelezés véghatárideje 2021. június 30. lesz.

A csarnokban helyet kap az említett öt részszakmát kiszolgáló munkaterületen túl egy villanyszerelő tanműhely is, valamint közösségi terek, egyéni beszélgetést szolgáló szoba, öltözők és irodák.