A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Beiktatták az új szalézi rendházfőnököt Kazincbarcikán

Beiktatták az új szalézi rendházfőnököt Kazincbarcikán

2020. augusztus 29-én Ternyák Csaba egri érsek és Andrásfalvy János tartományfőnök jelenlétében került beiktatásra P. Ábrahám Béla SDB mint a kazincbarcikai közösség új rendházfőnöke és P. Tran Si Nghi Ferenc SDB mint a szalézi templom plébánosa.

Béla atya komoly támogatója a műhelyiskolának. Még tartományfőnökként kezdeményezte ennek a programnak az elindítását, a megvalósulást pedig azóta is figyelemmel kíséri, illetve ahol tudja, tevékenyen segíti.

A beiktatásokról a szaleziak.hu készített részletes tudósítást, mely szerint először Ábrahám Béla atya rendházigazgatói eskütételére került sor, ami az érsek szavait idézve „mindannyiunkat megerősít keresztény identitásunkban, Jézus Krisztushoz és az ő Egyházához való tartozásunkban”. „Imádkozzunk értük, hogy azt a feladatot, amit kaptak az Egyházban, hűségesen és örömtelien tudják ellátni” – mondta a főpásztor.

Tran Si Nghi Ferenc atya átveszi a templom kulcsait Ternyák Csaba érsektől

Az evangéliumot követően történt meg Tran Si Nghi Ferenc atya plébánosi eskütétele és beiktatása tisztségébe. Ezután Ternyák érsek atya a templom kulcsát, az evangéliumot és a misézőkelyhet átadta az új plébánosnak.

A szentbeszéd után Andrásfalvy János tartományfőnök atya röviden összefoglalta az igazgató feladatait és jelentőségét a szaléziak számára, majd vázolta a beiktatás menetét. Ezt követően Ábrahám Béla szalézi igazgató és Tran Si Nghi Ferenc szalézi plébános közösen elmondták az Apostoli Hitvallást, majd Béla atya letette az esküt és aláírásával megerősítette a hivatal átvételét – írja a szaleziak.hu. A teljes cikk elérhető ITT.