A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  40 diákkal indul az ország első Műhelyiskolája

40 diákkal indul az ország első Műhelyiskolája

Augusztus 26-án 38-an, majd két napra rá ketten iratkoztak be a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakképző, Technikum és Kollégium szeptember 1-jén induló műhelyiskolai képzésére, így 40 diákkal indul Magyarország első Műhelyiskolája.

Címlapfotónkon mutatjuk be diákjainkat (egészen pontosan közülük 26-ot) és mentoraikat, akikkel hosszas készületek után néhány napon belül elindulhat a várva várt műhelyiskolai képzés.

A diákok a következő 5 részszakmát fogják tanulni tanműhelyi környezetben: lakástextil készítő, fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő és csőhálózat szerelő.

Lakástextil készítőink és mentoruk, Pozsgainé Szabó Zsuzsanna

A képen és a borítóképen is a háttérben az ideiglenes műhelycsarnok látható, melynek felújítását, átalakítását és eszközökkel történő felszerelését a nyári hónapok során a műhelyiskolai diákok és mentoraik végezték.