A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Nyári gyakorlat a műhelyiskola leendő diákjainak

Nyári gyakorlat a műhelyiskola leendő diákjainak

A műhelyiskolai szupervízor és a mentorok a Don Bosco iskola lemorzsolódással veszélyeztetett tanulóit június hónap első kéthetében családlátogatások során hívták meg a programba. A jelentkezni szándékozók később részt vettek a Don Bosco Iskola és a Szalézi Művek Kft. közösen szervezett nyári gyakorlatán, mely június 16 – július 15-ig tartott.

Ezt követően a műhelyiskolások egy része még további két héten keresztül dolgozott az ideiglenes képzőközpont átalakításán, felújításán és berendezésén.

Az ideiglenes képzőközpontra az új műhelycsarnok megépüléséig (2021. június 30.) lesz szükség.

A diákok festettek, szereltek, takarítottak mentoraikkal, és munkájukkal a lehasznált épületből és félig elhasználódott eszközeiből szinte újat varázsoltak.

Elmondhatjuk, hogy a műhelyiskolai képzés már a felkészülés időszakában megmutatta előnyeit: a gyerekek hasznos, kreatív munkavégzés során sajátítottak el szakmai tudáselemeket, mentoraikkal együtt dolgozva.

Bikki Tímea mentorunk az ideiglenes képzőközpont felújításán dolgozik

Borítókép: A műhelyiskola festő brigádja megérdemelt pihenését tölti