A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Színkavalkád Herbolyán – Trilak festékbemutató és workshop a műhelycsarnokban

Színkavalkád Herbolyán – Trilak festékbemutató és workshop a műhelycsarnokban

A többek között Magyarország legnépszerűbb festékét, a Hérát gyártó PPG Trilak, vagy ahogy magukat méltán nevezik, ‘a festékmester’ színes, interaktív előadását nézhették meg a „Tedd képessé” program Műhelyiskola tanulói a múlt héten. A bemutatóról Bikki Tímea mentorunk beszámolóját olvashatjuk.

A bemutatót a mesterek kiscsoportos foglalkozásokon, a járványhelyzetre való tekintettel kissé rendhagyó módon tartották, mindazonáltal a diákok igen nagy érdeklődése mellett.

A festékgyár múltja és jelene jó példát mutat mindannyiunk számára.

Kicsiben indulni, kitartással, hittel, szorgalommal és mindig megújulni tudással naggyá fejlődni. Naggyá és egyedivé.

Horváth József és Bödő Attila színvonalas szakmai bemutatója a cég mintegy ezer terméke közül választott igen széles repertoárral mutatta meg, mivel dolgoznak a „profik”.

Kiváló pedagógiai érzékkel és szaktudással nyűgözték le fiatal, leendő kollégáikat.

Környezetbarát festékekkel, a fontosabb festőtechnikákkal és -eszközökkel ismerkedtek ifjaink, a különböző felületekre való legkülönfélébb festékek felvitelével.

Szuper volt!

Köszönjük!

Címlapkép: festőink a bemutatót követően sem hagyták abba a munkát, a képen látható kompozíciót már maguk festették a műhelycsarnok falára.