A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Megérkeztek a kisbuszok!

Megérkeztek a kisbuszok!

A műhelyiskolai program részeként a támogató Innovációs és Technológiai Minisztérium két kilenc személyes kisbuszt biztosított a számunkra, melyeket a diákok szállítására, közös programokra való eljuttatásukra, illetve családlátogatásokra fogjuk használni.

A Toyota Proace márkájú kisbuszokat a még 2020. januárjában indított beszerzés eredményeként rendeltük meg. A pandémia miatt az autók legyártása, forgalomba helyezése kicsit elhúzódott, így végül augusztus 18-án, kedden sikerült az autókat elhozni.

A rendelkezésünkre bocsátott forrásból végül az Emil Frey Magyarország Kft. jóvoltából magas felszereltségű kisbuszokat sikerült vásárolni vonóhoroggal, tetőcsomagtartóval, szerelt téli gumikészlettel.

Az első tankolás…

A szalézi nevelési filozófia, az úgy nevezett Megelőző Módszer egyik lényeges eleme az, hogy a diákok számára olyan környezetet teremtsünk, ami a jó, a szép, a nemes dolgokra hívja fel a figyelmet. Ezért nemcsak iskolánk és tanműhelyeink megjelenésében, felszereltségében, hanem minden, a használatukba kerülő eszközben törekszünk arra, hogy a nálunk tanulók minőséget kapjanak. Nem kivétel ez alól az autó sem, amivel szállítjuk őket.

Köszönet a támogató ITM-nek és a járművet forgalmazó Emil Frey Kft-nek, hogy a támogatás összegével, illetve a kiemelkedően nagy összegű árengedménnyel lehetővé tették ezeknek a gyönyörű járműveknek a megvásárlását a diákjaink részére.