A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Tedd képessé

  /  Hírek   /  Don Bosco Sportnap

Don Bosco Sportnap

A műhelyiskolás diákok képzésének fontos eleme a szociális kompetenciák fejlesztése, melynek érdekében a diákok a tanév során önismereti csoportokban, egyéni fejlesztési alkalmakon, integrációs eseményeken, zenei programokon és sporteseményeken vesznek részt.

Ez utóbbi történt a nyári gyakorlat alatt is, amikor Lukács Gábor mentorunk (aki foglalkozását tekintve testnevelés tanár) sportnapot szervezett nemcsak a műhelyiskolai diákok, hanem az egész iskola számára: a Sportnapon mindazok – közel 100-an – részt vettek, akik június 15 és július 15 között nyári gyakorlatot teljesítettek.

A szervezést irányító mentort a versenyfeladatok összeállításában, azok megszervezésében a műhelyiskola szupervízora, Fehér Béla, valamint annak mentorai és gyógypedagógusa segítették.

A verseny lebonyolításában a fentieken túl részt vállaltak a Don Bosco Iskola testnevelői és egyes tanárai, illetve a Szalézi Művek Kft. szakoktatói is.

A diákok 7 csapatban versenyeztek a fődíjért, amely egy lillafüredi kirándulás volt. Lehetett még nyerni focilabdát, pizza kupont és bowlingozást is. A feladatokat egy akadályverseny keretében kellett teljesíteniük.

Minden állomáson 30 pontot lehetett elérni, 10 pontot a magatartásukért, 10 pontot a csapatszellemért és 10 pontot magáért a teljesítményükért lehetett szerezniük. A megszerzett pontokat egyszeri jutalmakra válthatták be az eredményhirdetés során. A megszerezhető maximális pont 280 volt.

A feladatok sokszínűek voltak, többek között puzzle, mászófal és vakvezető kutyák várták a vállalkozó kedvű diákokat a különböző állomásokon.

A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik oszlopos tagja, Bóbita

A napról Lukács Gábor részletes ismertetője ITT olvasható.