A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

a

Don Bosco Sportközpont

  /  Don Bosco Sportközpont
sportcsarnok

2011-ben fogalmazódott meg a szaléziaknál, hogy szeretnének egy tornatermet építeni. Így indult. Aztán a sok-sok megbeszélés és tárgyalás után kialakult a sportcsarnok terve és elindult a megvalósítás. A Don Bosco Szalézi Társasága tulajdonában álló telek nagysága: 5140 négyzetméter, míg a rend alapítójáról Bosco Szent Jánosról elnevezett épületkomplexum alapterülete mintegy 3000 négyzetméter. A 2014. augusztus 31-i alapkőletétel után, napra pontosan két évvel nyitotta meg kapuit a Don Bosco Sportközpont. A beruházás összköltsége megközelítőleg 2 milliárd forint volt, ebből az állami rész 952 millió forintot tett ki. Anyagilag támogatta az intézményünk létrejövetelét a Porticus nevű német csoport is, amely egyházi intézmények segítését vállalta és persze a Szalézi Rendfőnökség, amely felelt minden egyes beruházásért.

sportcsarnok-belso

A küzdőtéren szabványméretű kézi- kosár- és röplabda, valamint futsal pálya is található, amely nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas. A mobil lelátósorokkal együtt 900 ülőhelyet tudunk biztosítani vendégeinknek. Az alsó szinten a két fallabda-pálya, az öltözők és egy kisebb regenerálódási, rekreációs részleg került kialakításra. A középső, főbejárati szinten többek között két bowling pálya, büfé, információs fal, és szabadidős terasz várja a kedves vendégeket. A legfelső szinten pedig egy nagy, 300 fős rendezvényterem szolgál helyszínül céges rendezvények, konferenciák, vagy akár esküvők, bálok lebonyolítására is.

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

3700 Kazincbarcika,
Szent Erzsébet sétány 2.

Telefonszám: +36 20 314 8470

e-mail: info<kukac>dbsk.hu

Nyitva tartás: minden nap 8.00 – 22.00

Megközelítés:

A Budapestről érkezőknek az M3-asról Miskolcnál kell letérni, majd a miskolci, 306-os számú elkerülőn haladni, ezt követően pedig a 26-os útra kell rámenni (Sajószentpéter felé), ami bevezet Kazincbarcikára.