A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

Tóth István

Tóth István

műhelyiskolai mester

A Tedd képessé program műhelyiskolai mestere vagyok.
Pályafutásomat autószerelő szakmunkásként kezdtem, majd a családi vállalkozásban dolgoztam. Mellette leérettségiztem, és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Kar Minőségbiztosítási Szakán végeztem. Később egy nagyvállalatnál helyezkedtem el, ahol létesítmény mérnökként gépészetben és építészet-szakiparban is dolgoztam. Később a Sajókazai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójaként a közfoglalkoztatottak irányításával foglalkoztam. Az eddigi pályafutásom alatt szerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni az ide érkező diákok mentorálása során. Arra törekszem, hogy a saját példámmal megmutassam, hogy a szorgalmas munkával elérhetik a kitűzött céljaikat.

„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezdd, hogy a munkásokkal fát gyűjtesz, és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.”

(Antoine de Saint-Exupéry)