A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

Gyulai-Miklós Katalin

projektasszisztens

Gyulai-Miklós Katalin vagyok, projektasszisztensként dolgozom a Tedd képessé csapatban. Az ELTE-BTK francia nyelv és irodalom szakán végeztem. Don Bosco pedagógiájával most ismerkedtem meg, és nagy hatással volt rám. Francia nyelvtanárként, és 3 gyermek anyukájaként is látom, hogy mekkora szerepe van a személyes kapcsolódásnak, az őszinte és hiteles jelenlétnek a gyerekek motiválásában.

Mindig nagyon érdekelt a pedagógia és az oktatásügy, így kifejezetten inspirálónak érzem ezt a környezetet, sokat tanulok. Innen a háttérből nagy örömmel tapasztalom, hogy Kazincbarcikán tényleg nagy szerepet kap az oktatásban a megelőlegezett bizalom, a játék, a vidámság és az életöröm.

A budapesti irodában azon dolgozunk, hogy megteremtsük a feltételeket és a megfelelő munkakörülményeket a kazincbarcikai kollégáknak, illetve tanulóknak.