A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

mentor

Szalézi testvér vagyok. 2007-ben tehettem le az első fogadalmamat, 7 és fél éve pedig örökfogadalmas szalézi szerzetes lehetek. Szeretek zenélni, gitározni. Szeretem a kreatív dolgokat. 2004-től sok helyen járhattam és figyelgethettem, részt vehettem abban, hogy a tapasztalt szaléziak hogyan élik a mindennapjaikat. Magyarországon, Óbuda környékén nőttem fel, ide is kerültem mint jelölt. Olyan szerencsés vagyok, hogy élhettem Olaszországban 4 évet is. Sikerült megtanulni olaszul is. Jelenleg egy 8 fős közösségben élünk szaléziak itt Kazincbarcikán. Fontos számomra, hogy mindenki támogatja a másikat abban a tevékenységben, amit éppen végez. Számomra komoly és nehéz kihívás ez a projekt, de egyben óriási kegyelem és bizalom is. Első feladatom, hogy szaléziként, barátként, társként legyek mind a munkatársak, mind a fiatalok mellett.

Jelmondatom, amit választottam a rendszabályok közül: “Isten szeretetének jelei és hordozói szeretnénk lenni az egyházban a fiatalok, főleg a legszegényebbek számára.”