A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

Csuka-Demkó Rita

Csuka-Demkó Rita

mentor

A programban mentor-pedagógusként veszek részt. Kisiskolás korom óta pedagógusnak készültem. Kamaszokkal 22 éve foglalkozom. Tanítottam szakmát nappali tagozaton, oktattam felnőttképzésben. Rendszeresen részt veszek kamarai tagként a szakmai vizsgáztatásokon.
A tanítás mellett a nevelésre, és a tanulók felkarolására, segítésére is nagy hangsúlyt fektettem mindig. Örömömre szolgál, hogy ebben a mintaprogramban elsősorban a fiatalok mentorálása a fő feladat. Vallom, hogy ahhoz, hogy a tanulók jól teljesítsenek, a lelkükkel is sokat kell törődni.