A „Tedd képessé – Don Bosco szakképzés-fejlesztési mintaprogram műhelyiskola elem” a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és a Szalézi művek Kft. intézményekben zajló program. A program célja a szakképzési rendszerben lemorzsolódó, végzettség nélküli iskolaelhagyás határán lévő vagy a már éppen az iskolai rendszert elhagyó 16 éven felüli (8 általános iskolai végzettséggel rendelkező) fiatalok képzésben tartása, illetve visszajuttatása a szakképzésbe. Célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse.

Kövess bennünket!

Busa László

Busa László

mentor

1976-ban születtem Kazincbarcikán A szakmunkás iskolát 1993-ban végeztem el Sajószentpéteren. Az eltelt évek alatt az építőipar több területén is dolgoztam, közben több tanfolyamot is elvégeztem (Pl. targoncavezető, Ms Office programcsomag kezelő). Szakmai gyakorlati oktató oklevéllel rendelkezem.

2017 óta foglalkozom többnyire hátrányos helyzetű gyerekekkel, amit a Szalézi Kft-nél kezdtem meg, majd egy alapos pedagógiai képzés után, 2020-tól a Szalézi Intézmény Fenntartó mentoraként a “Tedd Képessé” program résztvevője és alakítója vagyok.